De manager en zijn stijl van leiderschap

De manager en zijn stijl van leiderschap
Cees van Loteringen geeft in het kantoor pand huren Apeldoorn NRC Handelsblad van 23 april 2004 een opsomming van vijf niveaus van leiderschap, en hoe die door de kantoorruimte huren amersfoort goedkoop manager van een onderneming kunnen worden ingevuld. Uit onderzoek van de Stanford University naar Amerikaanse ondernemingen die op de beurs consistent beter scoren dan de rest, blijkt dat deze voor de buitenwereld vaak onbekende bestuursvoorzitters hebben. Dit zijn doorgaans mensen die van zichzelf zeggen dat ze bij toeval de hoogste baas zijn geworden en dat hun succes vooral ook te danken is aan de goede medewerkers die ze hebben. Veel van deze ondernemingen worden geleid door wat managementgoeroe Jim Collins leiders van het zogenoemde Level 5 Leadership noemt: onopvallende, vaak zelfs teruggetrokken en verlegen persoonlijkheden met een sterke professionele overtuiging, die meer op Socrates dan op Caesar lijken. Ze stellen volgens Collins hun talent in dienst van de kleine kantoorruimte huren enschede onderneming. Ze combineren ‘professional will’ met ‘personal humility’:
– niveau 1: capabel individu. Levert productieve bijdragen door talent, kennis,
vaardigheden en goede werkmethoden;
– niveau 2: actief bijdragend teamlid. Draagt vanuit individuele capaciteiten bij aan
het verwezenlijken van groepsdoelen en werkt effectief met anderen samen;
– niveau 3: competente manager. Organiseert mensen en middelen zodat zij effec-

tief en efficiënt werken aan het bereiken van eerder vastgestelde doelen;
– niveau 4: effectieve leider. Weet te inspireren tot sterk commitment aan een heldere
en dwingende visie en weet daarbij tot hogere prestatievormen te komen;
– niveau 5: leiderschap. Bouwt aan duurzame ‘greatness’ door een mengsel van persoonlijke
nederigheid en professionele wilskracht.
In zijn boek Ondernemingssucces: hoe organisaties hun eigen toekomst creëren uit 2005 stelt Andy Mosmans dat bij succesvolle ondernemingen sprake is van een wisselwerking tussen identiteit, innovatie en leiderschap. Voorwaarde voor succes is volgens Mosmans: “Continu veranderen zonder zichzelf te verliezen, dat is de goedkoop kantoor huren breda yin en yang van een succesvolle onderneming”. Het leiderschap gaat voorbij, terwijl de onderneming zichzelf blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>