Investeringsbeslissing

Gerelateerde afbeelding

Het is mijn manier om met de hongergevoelens om te gaan. Was de domme investering dan helemaal mijn eigen schuld? Ik denk het niet. Een deel is toe te schrijven aan de omstandigheden en aan de ongelukkige tijdgeest. Het management van Van der Moolen had een bottomline aansturing. Zolang het eindresultaat goed was, kon je je gang gaan. Natuurlijk had Frederick Nouwens van Erven zitten slapen, toen ik de transactie aanging. Hij had het moeten signaleren en moeten terugdraaien. Om zijn eigen hachje te redden, heeft hij me hard aangepakt. Ik was een risico voor zijn carrière, zodat hij me net zo snel en graag kwijt wilde als een steenpuist op zijn kont. En omdat het werk zijn leven is, kan ik het hem niet eens kwalijk nemen.
Wat ik mezelf kwalijk neem, is dat ik deze investeringsbeslissing alleen heb genomen, zonder in overleg met Kathleen te treden. Ik schaam me voor de situatie waarin ik haar heb gebracht. Schaamte is een emotie tijdelijk kantoor huren amersfoort die diepe sporen in mijn ziel kerft, zo heb ik ervaren. Ik schaam me tegenover mijn vrienden, voor Kathleen en voor mijn schoonouders. Laat ik eerlijk zijn. Na het vroege overlijden van mijn vader was het thuis geen vetpot. Van jongs af aan waren er geldzorgen thuis. Merkkleding kopen zat er voor mij niet in en terwijl mijn vriendjes de wereld ontdekten in de schoolvakanties, ging ik met mijn moeder naar onze vaste stek op de camping in Bakkum. Deze sobere jeugd is de voedingsbodem geweest voor mijn hang naar geld en macht. Ik wilde geen geldzorgen meer hebben en de mooiste spullen voor mijn moeder kopen. Dat is gelukt. Door mijn werklust, analytisch vermogen en snelle presentaties ben ik het arbeidersmilieu ontvlucht. Ik ging om met de gegoede klasse in Nederland en kende de top elite in New York. Maar nu ben ik weer teruggeworpen in het sociale milieu waar ik oorspronkelijk vandaan kom: een huurflat in een arbeiderswijk van tijdelijk kantoor huren enschede een middelgrote stad. Ik ben weer terug in het vertrouwde pauperparadijs van vroeger. Het lijkt wel of ik het destructieve gedrag dat tot mijn ondergang heeft geleid, zelf in gang heb gezet. Alsof het een bewuste actie was om alles wat ik had opgebouwd direct weer te vernietigen. Misschien zit er wel een waarheid in het gezegde dat als je als een dubbeltje bent geboren, je later ook nooit een kwartje wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>